Billedpræsentation  

Prospekt Skive 1570
På den øverste streamer ses flg.:
  1. Kaas herregård, ejet af Kaas slægten fra før 1459 til 1523, samt fra 1914 til 1923. Maleri fra 1863.
  2. Gl. Skivehus. Palæ-bygningen er ombygget 1896 i to etager. Parsbergs bindingsværkslænge fra 1719 er bygget over et middelalderkøkken.
  3. Krabbesholm, foto fra o. 1900, lige omkring den tid, da "herregården sprængtes i stumper og stykker", og lige før salget af hovedbygningen til højskole i 1907.
  4. Ørslev Klostergouache af Rasmus Kruse fra 1838
  5. Spøttrup Borg.
Desuden er der på forsiden Prospect'er af Skive 1570, 1579. Samt løjtnant du Plats Skive kort fra 1798 - herunder til sammenligning et aktuelt Skive kort. 
   

Artiklen rekapitulerer fra artikel 01.07.16: Planforslaget omhandler 1) at gøre området mere attraktivt at opholde sig i, 2) at indrette erhvervs- og turistkontor i de historiske bygninger og 3) Gl. Skivehus får mulighed for at erstatte en tidligere bygning ved åen med bygning af hus med 12 lejligheder.
Gl. Skivehus vil til sit projekt bygge en parkeringskælder under bygningen. Byrådet foreslår, at Erhvervs- og Turistcenterets parkeringsbehov løses med en parkeringsplads i en del af de bevaringsværdige bygningers »have« ud mod Østerbro.

Der henvises til Ingvar Glads indsigelser: 1) asfaltbåsene i stedet for at lade en havearkitekt sætte haven i stand, 2) den brede strentrappe fra Østerport bør er erstattes af diskrete siddegrupper.

Desuden refereres en mail til Skive Kommune fra en beboer i Åparken, hvor det fremføres, at man gerne så adgang til lokalplanforslaget på papir. »Efter min mening må man , hvis man bosætter sig i centrum af en by, forvente, at bebyggelser kommer til, og jeg kan se problemerne, hvis man (med lokalplanforslaget, red.) vil tilgodese sikring mod oversvømmelse, fri adgang til aabredden, parkeringsmuligheder, en ny fløj til hotellet og renovation af de ældre bygninger på én gang. Men jeg kan godt forstå, at folk er optaget af planen - det er jo umiddelbart overfor alles vinduer«.

   

Nyhedsbrev - kommende arrangementer 2019

Onsdag aften på Skive Museum 

Bliv medlem af SKM, og få adgang til alle Museum Sallings museer.
Sammus er danske museumsforeninger, på nuværende tidspunkt 61 tilsluttede foreninger, som har et samlet medlemstal på ca. 52.000. Skive Kulturhistoriske Museumsforening (SKM) er medlem og modtager herfra nyhedsbreve, som vi hermed gør tilgængelige for vore medlemmer og gæster på foreningens hjemmeside. Ind imellem kommer nyhedsbrevene lidt forsinket på hjemmesiden, så lægger vi dem her.
Billedskole  Skive Museum

Glyngøre Plein Air 2019

  

Indenrigsministeriet udvalgsbetænkning
 
   

Søg  

   

Login  

Man kan registrere, men i øjeblikket godkendes kun medlemmer af bestyrelsen.

   

Besøgstæller

Vi har 107 gæster og ingen medlemmer online

   

Besøg

I dag165
I alt851677

Gæster IP 18.207.132.114
   
© Skive Kulturhistoriske Museumsforening