Søg  

   

Lokalhistorie  

   

Historisk uforstand
Det er en glæde for mange af os, at kommunen erkendte sit ansvar ved at købe og gå i gang med at istandsætte Gl. Skivehus, så vi også i fremtiden kan fornemme stedet som et åndedrag af Skives tidlige historie. Den indgriben kan man med rette kalde »kultur med vilje«, byens nyeste slogan.
Men hvor længe var Adam i Paradis?
30.6. kunne vi i Skive Folkeblad læse om et forslag, der skammeligt afslører, at forståelsen og respekten for stedet ikke bunder dybt hos politikerne. Byrådet stemte som bekendt for at inddrage en del af haven til parkeringspladser! Så desværre: »Kultur med vilje » indebærer altså også muligheden for at gøre skade på kulturen - og stadig med vilje!
»Det muliges kunst« forsvarer Jens Peder Hedevang sig med. Det er hørt så tit og bliver normalt ikke modsagt. Men her må der protesteres!
Politikere med kulturel forståelse må kunne indse, at det ikke er bagstræberisk, men tværtimod fremsynet at bevare den sjældne mulighed vi har for at møde vores fortid i så ufordærvet en tilstand som muligt.
Hvad med at erstatte asfaltmaskinen med en havearkitekt?
Både parkeringspladserne og det store trappeanlæg ned mod åen er stemningsdræbende elementer i noget for Skive så sjældent som et historisk miljø.
Da jeg læste om den politiske afgørelse , dukkede der spontant en digtlinje op hos mig, der handler om et lignende fatalt brud på en rolig stemning:
»I evigheden lød et bilhorn«.
Jeg opfordrer så mange, der overhovedet vil slå et slag for bevarelsen af dette Skive-miljø, om at gøre brug af muligheden i den »høring«, der netop er åbnet. Er vi mange nok, der protesterer, bliver vi måske ligefrem »hørt«.
Med venlig hilsen
Ingvar Glad,
Kirkevej 26 A,
7800 Skive

   

 Foreningsmeddelelser

Nyhedsbrev - kommende arrangementer 2020
GENERALFORSAMLING
AFLYSES i 2020.

Årskort for medlemmer, der har betalt kontingent er udsendt ultimo maj 20.
Bliv medlem af SKM, og få adgang til alle Museum Sallings museer.
Sammus er danske museumsforeninger, på nuværende tidspunkt 61 tilsluttede foreninger, som har et samlet medlemstal på ca. 52.000. Skive Kulturhistoriske Museumsforening (SKM) er medlem og modtager herfra nyhedsbreve, som vi hermed gør tilgængelige for vore medlemmer og gæster på foreningens hjemmeside. Ind imellem kommer nyhedsbrevene lidt forsinket på hjemmesiden, så lægger vi dem her.


 

  
Indenrigsministeriet udvalgsbetænkning
 
   

Besøg

I dag167
I alt995124

Gæster IP 34.200.236.68
   

Vi har 26 gæster og ingen medlemmer online

© Skive Kulturhistoriske Museumsforening